Anniina Moilanen
Olen toiminut fysioterapeuttina vuodesta 1997 ja urani alusta asti olen työskennellyt tuki- ja liikuntaelinvaivojen parissa. Syyskuussa 2022 valmistuin OMT terapeutiksi (ortopedinen manuaalinen terapia, tuki- ja liikuntaelimistön asiantuntijuus).
Erityisesti olen kiinnostunut selkärankaperäisistä oireista, rankaperäisistä yläraajoihin tai alaraajoihin säteilevistä oireista, huimaus sekä päänsärky oireista, purentaelinten ongelmista. Nivelten (nilkka, polvi, lonkka, olkapää) rasitus tyyppiset vaivat, ikääntymiseen kuuluvat ongelmat sekä traumojen ja leikkausten jälkeinen kuntoutus ovat tärkeä osa työtäni.
Olen toiminut eri urheilulajien parissa (taitoluistelu, koripallo, jalkapallo, uinti, voimistelu, jääkiekko, vikellys).
On kyseessä nuori, työikäinen tai seniori liikkumiseen ja kuormitukseen liittyvät kiputilat ja ongelmat sekä niiden tutkiminen ovat mielenkiinnon kohteitani. Uutena osaamisalueena ovat vaihdevuosien aikaiset tuki- ja liikuntaelinongelmat.
Työni tarkoitus on parantaa ja optimoida kehon toimintaa, parantaa toimintakykyä ja lievittää kipua sekä äkillisissä että pitkään jatkuneissa oireissa ja haitoissa.
Yhdessä asiakkaan kanssa pyrimme löytämään syyn oireeseen tai haittaan ja pohtia yksilöllisiä ratkaisuja niihin.
Olen myös erikoistunut selkärangan toimintaan ja terapeuttiseen harjoitteluun ja toimin Somatic-pilates ohjaajana.
Ortopedinen Manuaalinen Terapia
Ortopedinen Manuaalinen Terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy henkilön fyysisen toimintakyvyn arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn.
OMT perustuu tarkkaan tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn. Terapiamuotoina käytetään mm. manuaalisia tekniikoita ja terapeuttista harjoittelua. Asianmukaisella ohjauksella sekä omatoimisella harjoittelulla pyritään tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.
Lisäksi tutkimisessa ja terapiassa huomioidaan yksilöllisesti kunkin henkilön psykososiaaliset- ja ympäristötekijät.
Ortopedisen manuaalisen terapian jatkuvaan arviointiin ja kehittämiseen käytetään uusinta tieteellistä tietoa ja vahvaa kliinistä näyttöä.